Wabi Sabi stijl in het interieur

rietpluimen in een vaas houten kruk naturel kleuren

In dit (al eerder) fraai uitgebouwde huis was de wens van de nieuwe eigenaars om een warme ‘wabi-sabi’ stijl toe te passen. De enige 2 meubelstukken die meegingen waren een enorme bank, en houten wijnrek en een houthaard. Een vrij blanco canvas dus. En nee, Wasabi, dat groene, scherpe goedje is niet wat ik bedoel.

Maar wat is wabi-sabi eigenlijk?

Wabi-sabi is een Japanse woon-filosofie. Wabi roept op tot rustieke eenvoud en rust van natuur of objecten, een zekere vanzelfsprekende elegantie. Sabi staat voor ‘de bloei van de tijd’ – de schoonheid of sereniteit die komt met de jaren, wanneer slijtage of een zichtbare reparatie de nadruk leggen op het leven en de vergankelijkheid van een object. Basiskleuren voor dit ontwerp zijn gebroken wit, aardetinten en hout.

Laagjes aanbrengen

Om die ‘slijtage’ en ‘vergankelijkheid’ die bij deze sfeer hoort te benadrukken is op de lange wand een plaat aangebracht die ‘vrij’ van de achterwand hangt zodat er diffuus licht achter geplaatst kon worden. De muur is bewerkt met verf in een betonlook. De TV-wand heeft 2 lagen kalkverf gekregen. Hier zijn diverse verfsoorten voor geschikt. Je kunt zelfs goudglitters er aan toevoegen die een bijzonder effect geven. Oplevering eind november

TIP: Waar begin je als je een muur gaat verven?

Verf eerst het plafond, dan de muur – en eerst de hoeken en randen. Schilder altijd eerst het plafond voor je aan de muren begint. Zo voorkom je dat er verfspatten op de pas geschilderde muur komen. Schilder vervolgens met een kwast de hoeken en pak dan een roller voor de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *