Mooi wonen met…..SPEELGOED

Ik kom regelmatig bij jonge gezinnen die hun huis hebben ingericht toen er nog geen kinderen waren en nu niet meer weten waar ze met al het speelgoed heen moeten. Je herkent dat vast wel. De ultieme droom is een aparte speelkamer maar dat is helaas niet in elk interieur in te passen.

Plattegrond

Multifunctionele kast

Voor klanten met 2 kleine jongetjes heb ik een kastenwand met werkblad ontworpen waar in de (dichte) kasten en uitschuifbare lades een heleboel speelgoed opgeborgen kan worden. Aan het lange werkblad is ruimte genoeg om met z’n tweeën te knutselen.

Zicht vanuit de zithoek

Stijn wil graag opgehaald worden uit het kinderparadijs

Kant en klare opbergmeubels voor kinderspeelgoed hebben vaak primaire kleuren en die passen niet echt fraai in een gemiddeld interieur. Je wilt tenslotte niet in een kinderparadijs wonen. Kleine jongetjes worden ook weer groot en ook dan moet de kastenwand een aanvulling in je interieur zijn. In deze oplossing kan je eenvoudig de kinderkrukjes vervangen door mooie poefjes die je eventueel bij de zithoek kunt toevoegen als er gasten zijn.

Omdat deze kamer een lange wand heeft hebben we er voor gekozen om met dezelfde, haaks op de muur geplaatste, kasten de eethoek iets van de rest van de kamer af te schermen en ook hier extra opbergruimte te creëren. Dat heb je tenslotte nooit genoeg.

Zicht vanuit eethoek/keuken

Hout brengt warmte in je interieur

Om eenheid te brengen op de gehele begane grond wordt de houtkleur die in de open vakken van de kast is verwerkt op 3 andere plekken teruggebracht in de vorm van dunne latjes. Dit gebeurt in de keuken, bij de TV hoek en in de gang.

Lattenwand bij TV en kastenwand

Meer ideeën over wonen met kinderen zien ?

Kijk op mijn website voor meer gerealiseerde interieurs en op mijn Pinterest pagina over wonen met kinderen.