Last-minute Kersttafel Decoratie Stappenplan

gedekte kersttafel

Neem jij je ook altijd voor om het kerstdiner simpel te houden en niet al te ingewikkeld te doen met de aankleding? Als het eenmaal zover is wil je toch alles uit de kast halen. Vaak ook letterlijk want dan komen de serviezen en mooie glazen weer eens op tafel. Heb je zin om uit te pakken? Volg de 4 eenvoudige stappen en het wordt een geweldige Kerst.

1.Kies een stijl en kleur!

Wordt het pastel of Scandinavisch? Houd het bij 1 kleur (in het voorbeeld hierboven goud) en voeg het groen van kersttakken toe en (draadloze) kerstverlichting. Of kies voor kleurrijk en gebruik alle lichtjes, oude kerstballen en slingers die je in huis hebt. Alles kan als je maar een plan hebt!

2. Voeg textiel toe voor het luxe gevoel

Een tafellaken is eigenlijk een must. Heb je er geen? Een laken is ook al prima maar strijk ‘m wel even. Voeg servetten toe en gebruik een servetring. Die kun je eenvoudig zelf maken van touw, gevlochten takken enz. Aan de servetring kan je een gast- of menukaart bevestigen.

3. Eenheid in het servies

Als je een heel groot gezelschap te gast krijgt wordt het lastig maar probeer een eenheid in borden en servies te maken. Waarom leen je niet iets bij vrienden of buren? Als je kleine amuses of hapjes hebt kan je ook een klein palmblad bakje of schaaltje gebruiken (Xenos/Action) als het maar in je gekozen kleur of thema blijft.

4. Decoreren maar!

Voeg kersttakken, dennenappels, ballen, slingers, sterren en kaarsen toe (of houd het juist rustig als je voor de Scandinavische stijl hebt gekozen.) Let op als er kleine kinderen aan tafel zitten dat ze kleine onderdelen niet in hun mond kunnen stoppen.

Meer tips en idee├źn? Bekijk mijn Pinterest bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *