Hoe style je woonaccessoires

vaas op schouw

De jaren 90 trend ’symmetrie-styling’ (door van alles 2 stuks neer te zetten) is al weer even voorbij maar loop eens een rondje door jouw woonwijk (liefst in het donker zodat je lekker naar binnen kunt gluren) en je ziet het nog vaak; twee identieke planten in een pot, 2 beeldjes, of 2 kaarsenstandaards in het midden van de vensterbank. Begrijp me goed, als je dat mooi vindt moet je het natuurlijk lekker doen! Maar kijk eens of je woonaccessoires op een andere manier kunt stylen.

Groeperen

Maak eens een ronde door je huis en kijk of je accessoires hebt van dezelfde kleur, materiaal of stijl en zet die eens bij elkaar. Het is het mooiste als je een groep accessoires van verschillende afmetingen/hoogtes bij elkaar zet. De hoogste plaats je iets uit het midden. De rest groepeer je er omheen.

Niet statisch

Speel met de accessoires die je neerzet. Maak het niet te gekunsteld en breng verschil in hoogte, en/of diepte aan. Stapel wat spullen op elkaar, of gebruik een ondergrond van een stapel (woon) bladen, gebruik de achterwand of hang iets op.

Na een beetje schuiven en afstand nemen weet je hoe ideale plaatje eruit moet zien én weet je ook wat je eventueel in de collage mist. Dat onderdeel kom je vast een keer tegen in een 2e hands winkel of op een rommelmarkt. Het maakt het zoeken iets gemakkelijker!

Creëer eens een oase

Het principe van groeperen geldt ook voor planten. Plaats geen statische rij van potten in de vensterbank. Ook planten kun je groeperen. Uiteraard moeten de potten dan wel in dezelfde kleur/materiaal of stijl zijn (in de foto hierboven in zwart, wit en aardewerk) maar de afmetingen mogen verschillen. Varieer in hoogte door tafeltjes of plantenbakken te gebruiken.

Basis principes (volgens mij dan…)

-Probeer een denkbeeldige driehoek te maken met het hoogste punt uit het midden

-Varieer in hoogte en diepte

-Zelfde materialen, stijl, kleuren gebruiken

-Maak objecten groter/hoger door ze ergens op te plaatsen.

-Gebruik de achterwand door bijvoorbeeld een schilderijtje, poster of kaart in lijst te plaatsen

-Niet teveel nadenken en gewoon beginnen!!

Kom je er niet uit?

Stuur me een foto en ik ga je helpen (info@consells.nl)

Of neem een kijkje op mijn website of bezoek één van mijn Pinterest inspiratiefoto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *