Scandinavische woonstijl in Heerhugowaard

pastelkleuren moodboard

Over een jaar zal het hier staan; een verrassend én origineel huis ontworpen in Scandinavische stijl. De eigenaren vroegen mij om tijdens een inspiratie-workshop mee te denken over een kleurplan voor het huis, de locatie van het kookeiland, de zithoek en hoe het huis én de tuin een mooi geheel zouden kunnen vormen. Dus ben ik afgelopen weekend afgereden naar Heerhugowaard voor een inspiratieworkshop.

Niet iedereen wil voetbal kijken

Het gezin met 3 kinderen in de basisschoolleeftijd mag graag samen TV & films kijken maar het moet ook mogelijk zijn om, een beetje afgezonderd van de rest,  iets voor jezelf te doen. Omdat de zithoek vrij groot is maar moeilijk af te sluiten van de rest, heb ik voorgesteld een module bank te kiezen die aan één kant TV gericht is en een ander deel tuingericht wordt geplaatst.

Koken en eten met zicht op de tuin

Voor het kookeiland hebben we 2 opties gemaakt die allebei prima zijn in te passen. Kwestie van smaak. Tegen de achterwand komen hoge kastenwanden met apparatuur. Een rek boven het eiland doorbreekt de grote ruimte en schermt het iets af van de rest.

Warm pastel

De wens van de eigenaren was om het huis, passend bij het ontwerp, een Scandinavisch interieur te geven. Om de betonnen vloer te verzachten is dit warme pastel kleurconcept gekozen en zijn de kleuren per ruimte verdeeld.

Huis én tuin zijn één ontwerp

De tuin is, passend bij de architectuur van het huis, ontworpen met een landelijke sfeer. Links achterin de tuin komt een verdiepte zithoek met vuurplaats.

De interieur-workshop eindigde met een verlichtingsplan voor huis en tuin. Die zijn tenslotte één geheel.

Geen keuzestress meer

Wil jij ook in een paar uurtjes de plannen voor je nieuwe huis of verbouwing concreet maken? Boek dan een 2- of 3-uur durende interieurworkshop.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *