Zo kies je verlichting in huis

bedlampje naast bed, verlichtingsplan

Als je gaat ver- of nieuwbouwen is een goed verlichtingsplan écht een must. Hoe zonde is het als je erachter komt dat je toch een lamp in dat donkere hoekje nodig hebt terwijl alle muren net mooi gestukt zijn. Jammer toch? Met een lichtplan voorkom je dat er aansluitpunten komen te zitten die je niet kunt gebruiken of dat je aansluitpunten mist waar je ze graag had willen hebben.

Toch merk ik vaak dat de meeste mensen verlichting als een sluitpost op hun begroting zien. Mijn standpunt is dat het armatuur niet zo heel duur hoeft te zijn maar je het geld moet besteden aan een goede lichtbron. Warm licht met een goede lichtspreiding. Meer heb je niet nodig.

Het belangrijkste is dat de verlichting in je huis goed in balans is. Daarmee bedoel ik goede basis- en sfeerverlichting maar ook licht van het plafond tot op de vloer. Als je je huis in 3 ‘lagen’ verdeeld (en je kijkt door je oogharen) kijk dan eens of er zowel licht op het plafond schijnt en op de vloer. Zo niet? Dan moet je daar iets toevoegen.

Kom jij er toch niet uit met het vinden van het juiste armatuur? Of duizelt het je na het horen van allerlei termen als; lumen, Kelvin, wattage, Led, CRI, candela en IP normering? Kijk voor enkele verlichtingsplannen op deze link ,of neem contact op voor het maken van een verlichtingsadvies op locatie!

TIP; Zoek je een leuk verlichtingsmerk met Scandinavisch design voor een goede prijs? Ik gebruik vaak NORDLUX armaturen in mijn ontwerpen; www.nordlux.com Te koop bij o.a. Praxis en www.fonq.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *