Durf met kleur!

Als je van een middeleeuws huis in de oude binnenstad van Zutphen naar een nieuwbouw woning verhuist is dat nogal een grote overgang. Vandaar dat de eigenaars mijn hulp inriepen om een kleurplan te maken waarin de sfeer van het oude huis teruggebracht wordt in het nieuwe- (nog te bouwen) huis.

Mijn uitgangspunt bij dit kleurplan waren de prachtige kunstwerken die prominent vertegenwoordigd zijn in het huidige huis. Dit bepaalt voor een groot deel het palet.

Aan de zijkant van het huis wordt een tuin/leeskamer gerealiseerd (toekomstige slaapkamer met het oog op levensbestendig wonen) en ik vond dat die ruimte er wel uit mocht springen qua kleur. Hieronder zie je de inspiratie voor de overgang van de zit- naar de lees/tuinkamer. (of kijk hier voor andere voorbeelden van kleurplannen)

De bestaande meubelen zijn een mix van donker hout/antiek en tijdloze designmeubelen en verlichtingsarmaturen. Daarnaast was een grote wens van de eigenaars om planten en bloemen ruim plaats te geven. De nieuwe keuken krijgt een donker aanrechtblad met bronskleurige fronten.

Met al die ingrediënten ben ik tot dit palet gekomen:

Lichte kleuren in de keuken, heel zacht roze en groen, die de bronskleurige kasten zachter maken en ‘verwarmen’. Door de lange wand van de keuken richting de woonkamer/leeskamer een lichtgroene kleur te geven, springt de donkergroene wand van de lees/tuinkamer er helemaal uit en creëert diepte. (ton sur ton)

De wand bij de TV in de zithoek heb ik aangepast aan de kunstwerken die er komen te hangen: vla-geel in een poederzachte tint.

De donkere kleuren van het palet zijn in de slaapkamers te gebruiken. De lichte kleuren in de hal. Op deze manier lopen alle kleuren ‘geruisloos’ over door het gehele huis.

Ben jij ook aan het ‘struggelen’ met kleur in je huis of vind je het moeilijk een keuze te maken? Neem dan contact op en samen maken we er een ‘plaatje’ van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *