50M2 extra woonruimte door uitbouw

Bij dit woonhuis uit het begin van de vorige eeuw is de bestaande uitbouw vervangen door een grotere, moderne en lichtere versie. De oude uitbouw was alleen via een deur bereikbaar en diende eigenlijk als bijkeuken.

Het ontwerp

Voor het nieuwe ontwerp heb ik alle wensen van de bewoners kunnen realiseren: De uitbouw bij het huis betrekken zodat er veel meer bruikbare M2 beschikbaar zou komen. De keuken lichter maken en bij de tuin/loungeplek betrekken. De gewenste functies; een bijkeuken met ruimte voor wasmachine & droger, een speel/werkplek en een tuingerichte loungeplek hebben allemaal een plek gekregen in de nieuwe ruimte.

In de bestaande woonkamer werd tussen de vroegere schoorsteen en de eetkeuken een zwarte taatsdeur geplaatst om de lange ruimte te kunnen afsluiten en daardoor gezelliger te maken.

Het kleurplan

Ik heb een palet gekozen die van de voordeur tot aan de achterdeur doorloopt in dezelfde kleurtoon. Afgezwakte groenen en blauw in de huiskamer loopt over naar poeder roze in de eetkamer en keuken en krijgt een steeds donkerder toon in de (lichte) aanbouw. De togen tussen de keuken en de aanbouw kregen een lichte en een donkerder kleur om diepte te verkrijgen.

Het verlichtingsplan

In de hoge huiskamer worden moderne kroonluchters toegepast die diffuus licht verspreiden zodat het plafond én de vloer wordt aangelicht. In de aanbouw zorgen inbouwspots in het plafond en in het dak buiten voor de basisverlichting.

Het ontwerp voor de tuin

In het ontwerp ben ik uitgegaan van lange zichtlijnen naar de erfgrens achterin. Op die locatie wordt ook verlichting geplaatst om de diepte te benadrukken. In de bestaande tuinkamer wordt verlichting op de achterwand toegevoegd. Daarnaast wordt de bestaande groene omlijsting van de tuin aangelicht d.m.v. grondspots.

Oplevering uitbouw Dec 2022, Tuin zomer 2023.

Hieronder vind je de Pinterest inspiratie die we voor het ontwerp hebben gebruikt. Wil je meer projecten en resultaten zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *